+
Illustration: Okidoki arkitekter
 • Nu byggstartas 500 bostäder i Majorna

  PUBLICERAD 2019-09-23 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-09-23 16:13

  Nu startar bygget av Fixfabriken, ett nytt bostadskvarter som växer fram i Majorna i Göteborg. Minst 500 nya bostäder ska byggas i ett av stadens mest populära stadsdelar.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är HSB Göteborg och Balder som bygger på platsen, där en gammal fabrik låg en gång i tiden. 

  Med 500 nya bostadsrätter, där Balder står för cirka 250, ska det gamla öde industriområdet mellan Vagnhallen Majorna och Älvsborgsbron förvandlas till fyra levande och myllrande kvarter. På kommunens intilliggande mark kommer det även att byggas för handel, skola, förskola och äldreboende.

  Fyra flerbostadshus med totalt 500 nya lägenheter ska byggas i området mellan Sandarna, Klippan och Kungsladugård, inklusive handel, skola, förskola och äldreboende. 


  Fix-skylten var länge ett landmärke för området och får leva vidare. Foto: HSB

  Intresset för bostadsrätterna uppges vara stort i ett pressmeddelande och bostadsrättsföreningen Sannaparken blir HSB:s första etapp i området, med 135 nya lägenheter med beräknad inflyttning under 2022.


  Här ser du vart brf Sannaparken kommer att ligga. Illustration: HSB

  What! Arkitektur har fått uppgiften att förvandla det gamla industriområdet till ett myllrande bostadskvarter, men med stor respekt för kringliggande bebyggelse och utan att förstöra Majornas särpräglade stadssiluett.


  Intill havet. Foto: HSB

  Projektet ingår i Göteborg Stads jubileumssatsning, BoStad2021, och inleds den 23 september.

  Teresa Ahola

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived