+
Nya Järva krog växer fram. Foto: NCC
 • NCC gör stor uthyrning i Järva krog

  PUBLICERAD 2019-09-19 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-09-19 07:58

  Ett av världens största företag har tecknat ett hyreskontrakt med NCC Property Development i Järva krog.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Uthyrningen gäller 3M som ska flytta in i ett kontor om cirka 1 400 kvadratmeter i den nybyggda fastigheten K12 som är den första fastigheten som snart står klar i Järva Krog kvartersstad, skriver NCC i ett pressmeddelande.

  3M flyttar in i takvåningen på plan 9.

  – Kontoret återspeglar vår position som ett globalt och forskningsinriktat företag med besökare från hela världen. För att kunna attrahera och behålla duktiga medarbetare är det också viktigt för oss som arbetsgivare att kunna erbjuda en attraktiv arbetsmiljö, säger Marie-Louise Selander, Sverigechef, 3M i en presskommentar.

  Även NCC flyttar sitt nordiska huvudkontor till samma fastighet i november 2019. I samband med att 3M tecknar hyreskontrakt har fastigheten endast en ledig kontorslokal om 1 300 kvadratmeter kvar.

  – Att 3M väljer att etablera sig i K12 bekräftar stadsdelens attraktivitet som läge för moderna arbetsplatser och huvudkontor. Vi välkomnar 3M och ser fram emot att få dem som grannar, säger Andreas Lindelöf, regionchef på Stockholm NCC Property Development i pressmeddelandet.

  Även nya bostäder

  I anslutning till fastighet K12 utvecklar NCC även kontorsfastigheten K11 om 13 000 kvadratmeter som beräknas stå färdigt sommaren 2020. I K11 och K12 erbjuds service i form av tre stycken restauranger samt ett gym. Under kommande år färdigställs även kontorsfastigheten K21 om 9 000 kvadratmeter och därtill cirka 500 bostäder i kvarteret tillsammans med fler restauranger, vårdboende och förskola.

  NCC har som mål att minimera projektens miljöpåverkan och fastigheterna certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam till nivån Excellent. Byggnaderna anpassas till internationell standard med installationsgolv, bergvärme, solpaneler i fasaden och nya mobilitetslösningar.

  3M tillträder sina nya lokaler under våren 2020. Cushman & Wakefield har varit 3M:s rådgivare i processen.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived