+
Magnus Knöös på NCC som ska bygga klimatsmarta hyresrätter åt kommunala Helsingborgshem. Foto: Helsingsborgshem / NCC
 • NCC bygger klimatsmarta hyresrätter i Helsingborg

  PUBLICERAD 2019-09-03 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-09-03 14:24

  ”Vi kommer att använda den absolut bästa tillgängliga betongsorten som finns på marknaden och som är godkänt”, säger Magnus Knöös på NCC till Fastighetsnytt om pilotprojektet i Helsingborg.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är det kommunala bostadsbolaget Helsingborgshem som gett NCC i uppdrag att bygga 67 hyresrätter på Högasten i södra Helsingborg genom att kombinera låg klimatpåverkan och låga kostnader.

  Pilotprojekt för låga klimatavtryck
  Det är första gången som Helsingsborgshem ställer krav på att själva byggandet ska ge så lite klimatavtryck som möjligt. Projektet består av två åttavåningshus och två tvåvåningshus. Åttavåningshusen innehåller 59 stycken två- och trerumslägenheter, samtliga med balkong. Tvåvåningshusen har vardera fyra lägenheter. Lägenheterna på markplan har uteplats medan de övriga har balkong.

  Alla fyra husen byggs med hög miljöprofil och kommer bland annat att utrustas med sedumtak och solcellsanläggning.

  – Husen byggs i både trä och betong. De höga husen kommer att ha betongstomme och de låga husen kommer att vara byggda helt i trä med murad fasad, säger Magnus Knöös, affärschef på NCC Building Sydväst, till Fastighetsnytt.

  Betongen gjuts på plats
  Enligt planen ska stommarna produceras lokalt i Helsingborgsområdet. Alla betongdelar gjuts på plats för att minimera transporterna.

  – Vi kommer att använda den absolut bästa tillgängliga betongsorten som finns på marknaden och som är godkänt enligt byggsektorns miljöberäkningssystem, säger Magnus Knöös.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived