+
Lennart Sten. Foto: Fastighetsägarna.
 • Lennart Sten: Catena-pengarna stärker likviditeten

  PUBLICERAD 2019-09-05 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-09-05 19:58

  Catenas aktie har stigit kraftigt på börsen de senaste åren och likviditeten i aktien likaså och dessa två faktorer låg till grund för CLS Holdings beslut att sälja sina aktier tidigare i veckan. Det säger Lennart Sten, styrelseordförande i det svensk-engelska bolaget till Fastighetsnytt.

  Textstorlek

  Dela med andra

  – Det har aldrig varit någon kärnverksamhet för oss att äga en intressepost i ett annat fastighetsbolag, säger han.

  Lennart Sten säger vidare att genom försäljningen befriar CLS Holdings pengar som kan användas till investeringar på bolagets kärnmarknader som är England, Tyskland och Frankrike.

  – Genom denna försäljning stärker vi likviditeten i bolaget och pengarna kan användas till andra fastighetsförvärv.

  För något år sedan sålde man sitt innehav i Sundsvallsbaserade NP3 och efter försäljningen av Catena-aktierna har CLS i princip inga intressen kvar i Sverige, enligt styrelseordföranden. Bolaget har dock en stark svensk prägel med svensk huvudägare i form av Sten Mörtstedt, ordföranden Lennart Sten och vd Fredrik Widlund.

  Gustaf Hermelin är ordförande i Catena. Foto: Catena.

  Fastighetsnytt har även sökt Gustaf Hermelin, ordförande för Catena, för kommentar om CLS sorti och i ett sms skriver han att det har varit givande och kul att ha med CLS i bolaget under alla år men att innehavet legat utanför deras primära fokus som varit helägda fastigheter.

  – Affären ökar ju vår free float så den är i grunden positiv och man kan även konstatera att det finns ett stort intresse för aktien, säger Gustaf Hermelin.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived