+
Sven-Olof Johansson, vd för FastPartner. Foto: Vincent Palma.
 • Köpfesten fortsätter i SBB

  PUBLICERAD 2019-09-30 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-09-30 11:13

  En mängd namnkunnig personer har köpt aktier i SBB den senast tiden. Sist ut är Fastpartners grundare Sven-Olof Johansson, som köpte 317 479 aktier i bolaget i fredags.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Johansson, som sitter i SBB:s styrelse, köpte aktierna till snittkursen 21 kronor enligt Finansinspektionens insynsregister. Köpesumman landade därmed på 6,7 miljoner kronor.

  SBB:s aktie har nästan fördubblats i värde i år. Det mesta av uppgången har skett sedan delårsrapporten för det andra kvartalet publicerades. Av rapporten framgick det bland annat att intjäningsförmågan från förvaltningsverksamheten steg med hela 57 procent jämfört med det andra kvartalet 2018.

  Andra positiva nyheter är att aktien flyttades till Stockholmsbörsens storbolagslista i september efter att tidigare ha handlat på First North. Vidare höjde SBB nyligen sitt tillväxtmål kraftigt och flaggade i samband med detta även för högre utdelningar framöver.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived