+
Kvarteret Nybergstorg. Foto: Peter Bartholdsson
 • Jakobsberg växer med nya “pärlbandskvarteret”

  PUBLICERAD 2019-09-13 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-09-13 10:16

  Stena Fastigheter och Tornstaden är nu klara med sitt nya bostadskvarter Nybergstorg i Jakobsberg. Se det kulörta pärlbandet här.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Drygt 150 nya hyresrätter är nu klara i kvarteret Nybergstorg i Jakobsberg. Byggnaderna har tagit plats på en tidigare parkeringsplats och är placerade längs med järnvägen där de utgör ett bullerskydd mot bakomliggande delar av stadsdelen.

  Ett av husen rymmer kollektivboende enligt den nya modellen co-living, där fyra mindre lägenheter per plan delar på ett gemensamt kök och vardagsrum. Tanken är att både unga och äldre ska kunna dela boende, eller att företag ska kunna erbjuda bostäder till sina anställda där de även kan umgås privat, uppger Tomas Fälth, den ansvarig arkitekten från Kontur arkitektkontor, i ett pressmeddelande.

  – Den schackmönstrade fönstersättningen tillsammans med reliefen i fasaden gör husen unika och bidrar till att lyfta arkitekturen i området. Med de veckade taken och husens färgsättning blir karaktären ännu starkare, och avläsbar även på längre håll, säger han.

  Alla foton: Peter Bartholdsson

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived