+
Sophia Mattsson-Linnala berättar för Fastighetsnytt om bakgrunden till beslutet att hon slutar som vd fö Rikshem. Foto: Rikshem
 • “Jag ska börja med att ta det lite lugnt och sedan får vi se”

  PUBLICERAD 2019-09-09 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-09-10 09:15

  Sophia Mattsson-Linnala slutar som vd på Rikshem, meddelade bolagets styrelse på måndagen. Fastighetsnytt har fått en intervju.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hej Sophia. Varför slutar du och varför just nu?

  – Vi har följt en affärsplan som har handlat om att gå ifrån att var att transaktionsintensivt företag till att bli ett företag med med starkare förvaltningsfokus. Under min tid har vi fått kontroll på de fastigheter vi har köpt och ägnat mycket arbete åt att se till att vi levererat de kvaliteter som företaget vill stå för. Nu har vi i princip kommit igenom det förändringsarbetet så förvaltningen står och går och går in i en fas då vi ska jobba mer med förädling av portföljen. När Rikshem ska ha ett större fokus på egenutvecklade projekt och förädling framöver så finns det andra personer på marknaden som har en starkare profil för det.

  Var det frivilligt att gå just nu?

  – Det ligger rätt i fas kan man säga. Det är ett naturligt skede.

  Du gör din sista dag den 31 oktober 2019. Vad ska du göra sedan?

  – Jag står till företagets förfogande under en sexmånadersperiod. Jag ska börja med att ta det lite lugnt och sedan får vi se. Jag är en människa som tycker om utmaningar och förändring. Det lär väl bli något sådant. Jag är tämligen värderingsstyrd och brinner för att det jag gör ska vara till nytta för samhället. Kanske får jag vara med och driva någonting nytt någon gång? Vad det än blir ska det innebära lite tuggmotstånd.

  Vill du vara kvar i fastighetsbranschen eller kan det bli aktuellt med ett jobb på annat håll?

  – Det har jag inte reflekterat över. Jag har varit i fastighetsbranschen i hela mitt liv.

  Vad har varit bäst med åren på Rikshem?

  – Att veta att det arbete som vi lägger ner blir till nytta både för hyresgäster, samhället och ökar fastighetsvärdena samt att företaget har en prestigelös kultur, vilket jag velat behålla.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived