+
Ilija Batljan vd på SBB. Bild: SBB.
 • Ilija Batljan: En milstolpe för bolaget

  PUBLICERAD 2019-09-11 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-09-12 16:26

  SBB godkändes på onsdagen för handel på Stockholmsbörsens huvudlista. Bolaget levererar därmed på ännu en målsättning efter att tidigare i år ha uppnått kreditbetyget investment grade. Bolagets vd och grundare Ilija Batljan beskriver dagens besked som ännu en milstolpe för det drygt tre år gamla bolaget.

  Textstorlek

  Dela med andra

  – Det är ett fantastiskt betyg till våra medarbetare. Jag är stolt över dem och tacksam över att de har gjort det här hårda jobbet för att göra bolaget börsfähigt. På samma sätt som vi tidigare uppnådde en investment grade rating så är det här ytterligare en milstolpe för bolaget, säger Ilija Batljan till Fastighetsnytt.

  SBB meddelade på onsdagen att bolagets aktier kommer tas upp till handel på Stockholmsbörsens huvudlista. Tidigare har de huserat på First North Premier, som kategoriseras som en handelsplattform och inte en reglerad marknad.

  – En reglerad marknad sätter en kvalitetsstämpel på bolaget och bidrar också till att svenska och internationella investerare som tidigare visat intresse för SBB nu kan investera i bolaget, säger Ilija Batljan.

  En del institutionella investerare har regler som stipulerar att de bara får investera på reglerade marknader.

  Tidigare i år fick SBB kreditbetyget BBB- av både S&P och Fitch. Bolaget, som vid utgången av det andra kvartalet hade ett fastighetsvärde på hela 30 miljarder kronor, siktar nu på att höja sin kreditrating ett snäpp till BBB.

  Sista dag för handel med SBB:s aktier på First North är 19 september. Dagen efter börjar de handlas på huvudlistan.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived