+
Fastigheterna Bremen 4 och Bremen 2 på Gärdet i Stockholm.
 • Humlegården köper av Länsförsäkringar

  PUBLICERAD 2019-09-04 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-09-04 13:28

  Humlegården förvärvar kontorsfastigheterna Bremen 2 och Bremen 4 av Länsförsäkringar AB och Länsförsäkringar Sak. Fastigheterna är belägna på Gärdet i Stockholm. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

  Textstorlek

  Dela med andra

  – Stockholm växer och vi ser stor potential i området som omfattar Gärdet och Värtahamnen. Vi fokuserar på attraktiva lägen med närhet till spårbunden kollektivtrafik, där vi kan erbjuda lokaler, service och ett sammanhang som bidrar till våra kunders verksamheter, säger Anneli Jansson, vd på Humlegården, i pressmeddelandet.

  De nyförvärvade fastigheterna har en total uthyrningsbar yta på cirka 60 000 kvadratmeter. Bremen 2 omfattar runt 36 500 kvadratmeter och är fullt uthyrd till Länsförsäkringar. Den andra fastigheten, Bremen 4, har en uthyrningsbar area på cirka 23 400 kvadratmeter och är fullt uthyrd till ett flertal hyresgäster, där länsföräkringsgruppen är den största.

  Humlegården har sedan början av 2000-talet förvaltat fastigheterna på uppdrag av Länsförsäkringar AB och Länsförsäkringar Liv. I samband med affären har Länsförsäkringar tecknat nya hyresavtal på tio respektive fem år.

  – Försäljningen minskar kapitalbindningen i Länsförsäkringar AB-koncernen och ger ökad flexibilitet för utveckling av kärnverksamheten, säger Malin Rylander-Leijon, CFO Länsförsäkringar AB i bolagets pressmeddelande.

  Köparen tillträder fastigheterna den 1 november.

  Ajda Dzambic

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived