+
Rikshem vill byyga mer på Mjölkudden. Foto: Rikshem
 • Hög efterfrågan i Luleå – Rikshem bygger mer

  PUBLICERAD 2019-09-06 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-09-06 10:35

  Rikshem vill bygga ytterligare på Mjölkudden i Luleå. ”Radiomasten är ett av våra populäraste områden och vi har utrymme för att bygga fler bostäder”.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Rikshem har sedan tidigare byggt 173 hyresrättslägenheter på Mjölkudden och planerar nu för 150 till.

  Kontakt har tagits med kommunen och en detaljplaneprocess är igång.

  – Radiomasten är ett av våra populäraste områden och vi har utrymme för att bygga fler bostäder. Lägenheter med tillgång till hiss saknas i närområdet och vi vet att efterfrågan är stor både bland barnfamiljer och äldre som flyttar från villan. Vi vill skapa nya bostäder som gör området tillgängligt för fler och planerar för lägenheter i olika storlekar, säger Anna-Karin Eriksson, regionchef på Rikshem i ett pressmeddelande.

  De nya husen planeras att byggas runt den befintliga bebyggelsen på Rikshems mark. Området har idag en stor grön gård som kommer bevaras och även utvecklas tillsammans med de nya husen. Fler parkeringar skapas också i området genom ett nytt parkeringshus i två våningar som byggs längst med Mjölkuddsvägen.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Nyheter ortsvis

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived