+
 • Hemsö lånar 1,1 miljarder av EIB

  PUBLICERAD 2019-09-16 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-09-16 16:01

  Hemsö har tagit upp ett lån om 100 miljoner euro, motsvarande cirka 1,1 miljarder kronor från Europeiska investeringsbanken, EIB. Lånet tas upp inom ramen för bolagets existerande lånefacilitet, är icke säkerställt och har en löptid om 15 år med en fast ränta.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  I sitt pressmeddelande kommunicerar Hemsö inte vilken ränta man lånar till och i samtal med Fastighetsnytt säger CFO Rutger Källén att man inte kommer att gå ut med den informationen.

  ”EIB-faciliteten om tre miljarder kronor ska användas för nyproduktion av energieffektiva samhällsfastigheter och har alla de attribut som Hemsö söker i form av lång kapital- och räntebindning samt flexibilitet avseende valuta. Det nya lånet om 100 miljoner euro tillgodoser Hemsös ambition att minska den finansiella risken genom lång upplåning till mycket attraktiva villkor samtidigt som det stödjer våra investeringar i hållbar social infrastruktur”, kommenterar Jonas Rosengren, finanschef på Hemsö, i pressmeddelandet.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived