+
Caroline Arehult är vd för Hemfosa.
 • Hemfosas nya lån – 800 gröna miljoner

  PUBLICERAD 2019-09-27 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-09-27 14:07

  Hemfosa har emitterat ett icke-säkerställd grönt obligationslån om totalt 800 miljoner kronor. Pengarna ska användas till att refinansiera gröna fastigheter och investera i energieffektivitet.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Det rör sig om en treårig obligation som förfaller den 3 oktober 2022. Lånet löper med en rörlig ränta om tre månaders Stibor plus 210 räntepunkter.

  – Vi har hållit ett högt förvärvstempo under året och ser goda möjligheter för Hemfosa att växa både med förvärv och projekt framåt, kommenterar Hemfosas vd Caroline Arehult enligt ett pressmeddelande.

  – Med ytterligare en grön obligation får vi stärkt finansiell kapacitet och flexibilitet med en finansieringsform som passar Hemfosas långsiktighet och fokus på samhällsfastigheter mycket väl.

  Ansöker om lånet på börsen

  Med gröna fastigheter avser Hemfosa bland annat byggnader med certifieringar såsom Miljöbyggnad Silver, GreenBuilding och Passivhus, samt byggnader med energiförbrukning som är 25 procent lägre än vad som krävs enligt de nationella byggreglerna.

  Bolaget kommer att ansöka om notering av det nya obligationslånet på Nasdaq Stockholms Sustainable Bond List.

  SEB var så kallad sole bookrunner i samband med emissionen medan Cederquist var legal rådgivare.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived