+
Det blev rejält tryck på budgivningen när Afa Fastigheter ornade konstauktionen Hjärta Stockholm. Foto: Andreas Jennische
 • Hårt tryck på Afas konstauktion

  PUBLICERAD 2019-09-19 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-09-19 16:12

  Det blev ordentlig fart på budgivningen när Afa Fastigheter ordnade konstauktion för välgörenhet på Business Arena på torsdagen. Målet nåddes – och överträffades.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det var ett 20-tal konstverk med Stockholmsmotiv som gick under klubban på torsdagen i Newsecs lounge på Business Arena under namnet Hjärta Stockholm.

  Syftet var att samla in pengar till Stockholms stadsmission och en hel del pengar blev det, kan Fastighetsnytt berätta. En del del skratt blev det också när branschkollegor tävlade om att buda hem samma verk genom att vifta med sina nummerskyltar.

  Högst bud gavs på ett stort originalfotografi av Åke E:son Lindman som såldes för 50 000 kronor.


  Dyrast blev ett fotografi av Åke E:son Lindman.
  Foto: Andreas Jennische

  Konsten har köpts in speciellt för ändamålet av utvalda konstnärer som på olika sätt skildrar Stockholm, den stad som både Stockholms Stadsmission och Afa Fastigheteter bedriver sin verksamhet i.

  Målet var att generera minst 100 000 kronor och det målet uppfylldes med råge. Slutsumman blev hela 241 ooo kronor.

  – Vi vill göra om det nästa år men då måste det till någon twist. Det blir svårt att upprepa den här succén annars, säger Lars Edberg, utvecklingschef på Afa Fastigheter.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived