+
Bild: Hitta, Metria. Lantmäteriet
 • Här har Sehlhall köpt i Falun – ska bygga för äldre

  PUBLICERAD 2019-09-06 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-09-06 16:08

  Sehlhall Fastigheter har köpt 18 000 kvadratmeter byggklar mark i Falun för att bygga vårdboende med 60 platser, trygghetsbostäder och ett gruppboende.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Nystartade Sehlhall Fastigheter, som har som affärsidé att bygga och förvalta hållbara omsorgsfastigheter på en rad platser i Sverige, uppger i ett pressmeddelande om affären att det enligt en enkät gjord av SPF Seniorerna i Falun finns en efterfrågan hos över femhundra hushåll i kommunen om att flytta in i ett trygghetsboende.

  Östra Främby

  Den aktuella fastigheten ligger i Östa Främby, bredvid Främbyskolan, i Falun.

  – Efterfrågan på vårdboende är stort och behovet av gruppbostäder ännu större. Genom denna satsning bidrar vi med konkreta lösningar på samtliga av kommunens behov vad gäller omsorgsfastigheter, säger Dan T. Sehlberg, vd och koncernchef för Sehlhall Fastigheter.

  Fastigheten, som har en lagakraftvunnen detaljplan, kommer att utvecklas inom affärsområdet Sehlhall Vårdbostäder.

  Styrelseordförande i Sehlhall Fastigheter är tidigare finansminister Anders Borg. Han och Dan T. Sehlberg har utvecklat sina tankar om bolaget i en lång intervju för Fastighetsnytt Podcast.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived