+
Kent Persson på Heimstaden. Foto: Andreas Jennische
 • ”Greta-fenomenet kommer att sprida sig”

  PUBLICERAD 2019-09-18 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-09-19 10:17

  Kent Persson, samhällspolitisk chef på Heimstaden, spår ett ökat socialt engagemang från fastighetsbranschens sida i spåren av Greta Thunberg och synlig ekonomisk utsatthet.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kent Persson var tidigare partisekreterare hos Moderaterna men rekryterades till Hemstaden 2015 där han idag är samhällspolitisk chef.

  Enligt honom kommer branschen att ta ett allt större socialt engagemang framöver – i takt med att problem med hemlöshet och utanförskap blir uppenbara för fler.

  – Vi har allt fler familjer och människor som lever nästintill i misär. Att hjälpa dem som inte har egen kraft att skaffa någonstans att bo är en av branschens och politikens största utmaningar, säger Kent Persson när Fastighetsnytt träffar honom på Business Arena.

  En handfull mycket bättre än inget

  Enligt Kent Persson behöver branschen kliva fram och ta större socialt ansvar. Om fler bolag bidrar med så lite som en handfull lägenheter till en social bostadssatsning, så kommer trycket att öka på de bolag som inte gör det alls.

  – Politiken kan inte lösa det här på egen hand. Vi måste tänka till när vi bygger nya lägenheter så att vi pressar priserna och vi måste frigöra lägenheter för dem som har det allra tuffast. De som inte gör det förlorar i trovärdighet. Greta-fenomenet sprider sig, säger Kent Persson och syftar på klimataktivisten Greta Thunberg.

  Heimstaden äger och förvaltar cirka 28 000 bostäder i 27 av Sveriges kommuner. Kent Persson uppger att Heimstaden kommer att prioritera sitt arbete med social hållbarhet kommande år.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived