+
En av de tre logistikfastigheter som Bråviken säljer. Foto: Bråviken
 • Miljardaffär när Bråviken säljer hela beståndet

  PUBLICERAD 2019-09-25 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-09-26 11:11

  Bråviken Logistik AB säljer samtliga koncernens fastigheter för 1,8 miljarder kronor. CBRE har bistått köparen i affären, som inte vill gå ut med sitt namn.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Försäljningen av fastigheterna sker i bolagsform och koncernen säljer därmed samtliga aktier i sina fastighetsägande dotterbolag; Bråviken Norrköping Propco AB, Bråviken Nyköping Propco AB och Bråviken Flahult Propco AB.

  Beståndet omfattar tre logistikfastigheter i Norrköping, Nyköping och Jönköping med totalt 139 000 kvadratmeter uthyrbar area. Samtliga är idag fullt uthyrda. Hyresgäster är Stadium, Aditro och Nyköpings kommun.

  – Efter en period med visat intresse för våra fastigheter är vi nu glada över att kunna presentera denna attraktiva affär för våra aktieägare. Intresset för logistikfastigheter har aldrig varit större och avkastningskraven har nu kommit ned på intressanta nivåer. Vi bedömer därför att det är bra timing att sälja bolagets samtliga fastigheter och realisera värdet för våra aktieägare. säger bolagets vd Johan Åskogh i ett pressmeddelande.

  Villkorat av beslut

  Försäljningen är villkorad av att en bolagsstämma i Bråviken Logistik AB samt köparens investeringskommitté godkänner den.

  Kallelse till extra bolagsstämma kommer att offentliggöras inom kort. Förutsatt att båda parterna beslutar om att godkänna Försäljningen beräknas den kunna genomföras i slutet på oktober 2019.

  Bråviken Logistik har haft Nordanö och Roschier som rådgivare.

  CBRE har varit rådgivare åt köparen, som inte vill gå ut med sitt namn.

  Fastigheterna i affären

  Automobilen 1 i Nyköping. Uthyrningsbar yta: 44 867 kvadratmeter.

  Hyresgäst: Nyköpings kommun

  Flahult 21:45 i Jönköping. Uthyrningsbar yta 45 288 kvadratmeter.

  Hyresgäst: Aditro Logistics

   

  Vätet 2 i Norrköping. Uthyrningsbar yta 48 551 kvadratmeter.

  Hyresgäst: Stadium

   

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived