+
Nordiska galleriet är ny ägare till Presenten 3. Foto: Nordiska galleriet
 • De köpte varuhuset med Kurt Olssons-soffan på taket

  PUBLICERAD 2019-09-20 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-09-20 11:15

  Möbelbutiken i Mölndal blev rikskänd i slutet på 80-talet genom Kurt Olssons tv-show där han gjorde intervjuer med kändisar i en gigantisk soffa på butikens tak. Nu har den klassiska fastigheten fått en ny ägare – som inte ger några garantier för att den klassiska soffan blir kvar.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är Nordiska Galleriet Properties AB, systerbolag till möbelåterförsäljaren Nordiska Galleriet, som köpt fastigheten Presenten 3 på Flöjelbergsgatan 20A i Mölndal av Niklas Hagberg Holding AB.

  Fastigheten uppfördes 1979 och innehåller en total uthyrningsbar area på cirka 2 500 kvadratmeter.

  Tre gånger större

  Försäljningen sker genom bolagsöverlåtelse.

  – Vi är väldigt glada att vi fått möjligheten att förvärva denna kultfastighet. Vi ser fram emot att flytta in och skala upp vår verksamhet i Göteborgsområdet. Vi kommer dessutom passa på att bredda vårt erbjudande till att även innefatta kök, garderober, utemöbler och sängar. Det blir ett komplett möbelvaruhus som vi öppnar, säger Axel Söderberg, arbetande styrelseordförande på Nordiska Galleriet, i ett pressmeddelande.

  Kurt Olsson i den klassiska soffan på taket. Här med Malena Ivarsson. Programmet hette Fådda blommor och sändes på TV2.

  Nordiska Galleriet etablerade sig i Göteborg under 2017 då man förvärvade möbelåterförsäljaren Sköna Rum. Den nya lokalen i Presenten 3 ger bolaget mer än tre gånger större butiksyta än vad de har idag i Amerikahuset.

  Någon köpeskilling har parterna inte gått ut med.

  Kommer soffan att bli kvar på taket?

  De som håller i Göteborgsprojektet ska så småningom utvärdera huruvida ”soffan på taket” ska vara kvar eller ej, säger Olivia Rehmberg, pr- och eventmanager på Nordiska Galleriet.

  Säljaren Niklas Hagberg kommer att vara kvar som ägare på en minoritetspost i det nya bolaget.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived