+
Illustration på kommande Castellum-bygge i Norrköping.
 • Castellum i topp på hållbar lista

  PUBLICERAD 2019-09-10 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-09-11 08:17

  Fastighetsbolaget Castellum hamnar i topp i sin klass när ett internationellt verktyg rankar fastighetsbranschen i hållbarhet. Det är fjärde året i rad som bolaget får topplaceringen.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Global Real Estate Sustainability Benchmark, GRESB, är ett internationellt benchmarkingverktyg som mäter och utvärderar hållbarhetsarbete inom fastighetsbolag och fonder ur ett investerarperspektiv. I rankningen utvärderas bolagens och fondernas hållbarhetsarbete ur tre perspektiv: miljöfrågor, sociala frågor och styrning. Över 1 000 fastighetsaktörer ingick i årets ranking där Castellum placerar sig som bäst i klassen på hållbarhet inom sektorn kontors- och industrilokaler.

  – Vi ser oss som en samhällsbyggare. Med den bakgrunden är vår strategi att ta hållbarhetsfrågorna på stort allvar både ur ett ekonomiskt, ekologiskt och socialt perspektiv. Målsättningen är att integrera hållbarhetsarbetet i allt vi gör och att det ska vara en naturlig del i vårt dagliga arbete. Ranking är ett tydligt bevis på att vår strategi är rätt, att vi gör ett riktigt bra arbete och att det är lönsamt att fokusera på hållbarhet, säger Henrik Saxborn, vd på Castellum, i ett pressmeddelande.

  Vill bli jämställt bolag

  Castellum uppger att man miljöcertifierat 33 procent av sitt fastighetsbestånd och arbetar aktivt för att nå fler hållbarhetsmål, bland annat att vara ett helt jämställt bolag i alla yrkeskategorier och att bli 100 procent klimatneutrala till 2030.

  Bolaget har även fullföljt den första WELL-certifieringen i Sverige, ett certifieringssystem som tar hänsyn till hälsa och välbefinnande hos de som arbetar i en fastighet.

  Andreas Jennische

  3 kommentarer

  1. Jonas 2019-09-11

   Jag uppskattar att Fastighetsnytt har nyanserat bolagets eget (felaktiga) pressmeddelande lite men synd att man väljer att kopiera det falska påståendet att “WELL är den enda certifiering som tar hänsyn till hälsa och välbefinnande hos de som arbetar i en fastighet”. Det är ju ren lögn.

   Reply

   • Jonas 2019-09-11

    Rättelse.
    Jag menar inte “(felaktiva) pressmeddelande” utan “vilseledande pressmeddelande”.
    Rätt ska vara rätt.

    Reply

    • Andreas Jennische 2019-09-11

     Hej Jonas. Tack för visad uppmärksamhet. Rätt ska vara att Castellum är först med att haka på certifieringsmodellen i Sverige. Nu ändrat. / Redaktionen

     Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived