+
Postnord TPL:s nya logistikcenter i Airport City Göteborg. Visionsbild: Arkitekterna Krook & Tjäder
 • Bygger åt Postnord i Göteborg

  PUBLICERAD 2019-09-06 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-09-06 14:11

  Landvetter Logistik Center, gemensam ägt av Bockasjö och Swedavia, kommer uppföra ett nytt logistikcenter i Airport City Göteborg åt Postnord TPL.  Det framgår av ett pressmeddelande.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Airport City Göteborg ligger i anslutning till Landvetter flygplats.

  – Vi gläder oss åt samarbetet med Postnord TPL. Projektet utgör en viktig milstolpe i utvecklingen av Airport City Göteborg. Vi uppför den tredje logistikbyggnaden i området, vilket innebär att flygplatsstadens första logistikpark nu är färdigetablerad, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö och vd för Landvetter Logistik Center, i ett pressmeddelande.

  Den nya fastigheten kommer omfatta 46 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och Postnord blir enda hyresgäst. Färdigställandet av byggnaden sker i två etapper, där den första omfattar cirka 20 000 kvadratmeter och blir klar för inflyttning 1 juni 2020. Resterande delen av byggnaden väntas bli inflyttningsklar till hösten 2020. Fastigheten blir Green Building-klassad och kommer vara redo för att utrustas med solceller.

  – Vi har ett nära samarbete och god erfarenhet av Bockasjö när det gäller nybyggnationer. Landvetter Logistik Center var den aktör som kunde tillmötesgå våra önskemål när det gällde storlek av fastighet och när det gällde tidplan, säger Mårten Koshko, affärsutvecklingschef Postnord TPL, i pressmeddelandet.

  Den nya logistikbyggnaden blir bolagets tredje projekt med Postnord TPL och deras femte med Postnord-koncernen.

  Ajda Dzambic

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived