+
Bockasjö och Kilenkrysset bildar en joint venture för att bygga en logistikbyggnad i Roserbsgerg.
 • Bildar JV – ska bygga logistik i Rosersberg

  PUBLICERAD 2019-09-16 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-09-16 15:12

  Bockasjö och Kilenkrysset har bildat ett joint venture-bolag för att gemensamt uppföra en ny logistikfastighet i Rosersberg i Sigtuna kommun.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är fastighetsutvecklingsbolagen Bockasjö AB och Kilenkrysset AB som berättar i ett pressmeddelande att man bildat ett gemensamt ägt bolag som ska uppföra en logistikfastighet i Rosersberg, där Kilenkrysset äger mark. Den nya fastigheten ska  att uppföras intill den existerande kombiterminalen i Rosersberg.

  Kombiterminalen Rosersberg. Foto: Rosersberg, GCT AB

  Fastigheten har en uthyrningsbar yta om 18 000 kvadratmeter och uppförs enligt Green Building standard. Fastigheten kommer att vara inflyttningsklar hösten 2020. Bolaget ägs till lika delar mellan Bockasjö och Kilenkrysset.

  – Vi gläds åt samarbetet med Kilenkrysset säger Joakim Hedin. Jan Persson är en legendar i branschen och har varit förutseende i att förvärva stora markområden på strategiskt placerade orter i Stockholm, Mälardalen och Skåne. Vår styrka är att hitta hyresgäster och bygga bra fastigheter på ett effektivt sätt. Tillsammans är vi en mycket bra kombination, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö AB, i ett pressmeddelande.

  Jan Persson, vd och ägare till Kilenkrysset-koncernen, säger till Fastighetsnytt att det är första samarbetet av det här slaget för bolaget och att det är för tidigt att säga om man kommer att förvalta fastigheten under lång tid eller sälja när den är klar.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived