+
 • Atrium inkluderas i Epras globala fastighetsindex

  PUBLICERAD 2019-09-09 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-09-09 10:29

  Atrium Ljungberg kommer att ingå i FTSE Epra Nareit Global Real Estate Index Series från och med den 23 september 2019.

  Textstorlek

  Dela med andra

  FTSE Epra Nareit Global Real Estate Index är bland de mest erkända och använda indexen för börsnoterade fastighetsinvesteringar och består av nästan 500 fastighetsbolag globalt, skriver Atrium Ljungberg i ett pressmeddelande.

  FTSE Epra Nareit Developed Europe Index, den europeiska delen av indexen där Atrium Ljungberg också kommer att ingå, omfattar idag över 100 bolag med ett totalt börsvärde tillgängligt för handel (så kallad free-float) på över 200 miljarder euro.

  – Jag är väldigt glad över att vi kommer att ingå i Epra Index. Detta kommer att öka intresset för bolaget och bör även vara positivt för likviditeten i vår aktie, säger bolagets CFO Martin Lindqvist enligt pressmeddelandet.

  Till det kan tillfogas att det inte är ovanligt att en aktie stiger i pris efter att ha tagits med i ett index. Det kan exempelvis bero på att fonder som följer ett visst index känner sig manade att köpa aktien.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived