+
Fastighetsmarknaden är fortsatt het. Särskilt i Stockholm. Foto: Mostphotos
 • All time high på Stockholmsmarknaden

  PUBLICERAD 2019-09-17 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-09-17 14:44

  Det går fortsatt bra på fastighetsmarknaden. En ny rapport från Datscha pekar på rekordnoteringar och ett all time high i Stockholm.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Transaktionsvolymen uppgår till 121 miljarder kronor fram till mitten av september. Det motsvarar en ökning på 10 procent jämfört med motsvarande tidsperiod 2018, visar färsk statistik från analysföretaget Datscha.

  Under de senaste tolv månaderna har kommersiella fastighetsaffärer till ett värde av 190 miljarder kronor omsatts på marknaden.

  – Hittills har vi inte kunnat se några tecken på den inbromsning av fastighetsmarknaden som många befarat. En trolig anledning är att det låga ränteläget styr investeringar till regioner med ekonomisk tillväxt, vilket gynnar Stockholm, säger Kristina Andersson som är Global Head of Research på Datscha, i ett pressmeddelande.

  30-procentig ökning

  Bäst går det i Storstockholm som slår alla rekord. Hittills i år ligger transaktionsvolym redan på 53,5 miljarder kronor, vilket motsvarar en ökning på 31 procent jämfört med samma tidsperiod 2018.

  Årets hittills största affär är KPA Pensions förvärv av så kallade Trygg Hansa-huset, Brädstapeln 16 på Kungsholmen som såldes av Areim för 4,3 miljarder kronor.

  Läs mer: Sverrir Thór om rekordaffären: “Kontor i CBD är guld”

  FAKTA/Mer om transaktionerna
  Det enskilda segment som omsatte mest sett till volym var kontor med andel på 29 procent. Bostäder var nästa största segment med en andel på 20 procent tätt följt av industri med en andel på 18 procent. Närmare 30 procent av transaktionsvolymen består av utländskt kapital.
  Källa: Datscha

   

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived