+
Lars Edberg på Afa Fastigheter hoppas att många fastighetsmänniskor ska buda på konsten. Konstverket heter Nyfiken och är gjort av Sandra Ljung. Foto: Afa Fastigheter.
 • Afa testar nytt grepp – säljer konst på live-auktion

  PUBLICERAD 2019-09-16 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-09-16 15:39

  Ett 20-tal konstverk med Stockholmsmotiv ska säljas till högstbjudande på en klassisk pang i bordet-auktion på årets Business Arena. Bakom arrangemanget står Afa Fastigheter.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Konstauktionen är ett nytt sätt för Afa Fastigheter att samla in pengar till välgörenhetsorganisationen Stockholms Stadsmission, som Afa har stöttat ekonomiskt under lång tid.

  Afa har tidigare anordnat en digital konstauktion under Business Arena men nytt för i år är att cirka 20 verk från utvalda konstnärer ska säljas på en live-auktion med en förrättare som slår med klubba. Allt sker i Newsecs lounge på Stockholm Waterfront nu på torsdag 19 september klockan 10.

  – Det känns roligt att kunna göra det här på Business Arena där intäkterna oavkortat går till Stadsmissionen, som gör ett oerhört viktigt arbete med att hjälpa människor som av olika skäl har hamnat på fel bana i livet, säger Lars Edberg, förvaltningschef på Afa Fastigheter.

  Stockholmsmotiv

  Konsten har köpts in speciellt för ändamålet av utvalda konstnärer som på olika sätt skildrar Stockholm, den stad som både Stockholms Stadsmission och Afa Fastigheteter bedriver sin verksamhet i.

  – Vi kallar auktionen för Hjärta Stockholm eftersom alla motiv på ett eller annat visar Stockholm, säger Lars Edberg.

  Om någon som inte är på Business Arena vill handla ett konstverk går det att lägga ett förhandsbud via sajten.

  – Men tanken med en vanlig aktion med förrättare är att vi hoppas kunna locka fler fastighetsmänniskor än tidigare. Vårt mål är att de där drygt 20 verken ska vara sålda på en timme och generera minst 100 000 kronor, säger Lars Edberg.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived