+
Lisebergs jubileumsprojekt Illustration: Liseberg
 • Tummen upp för Lisebergsprojektet

  PUBLICERAD 2019-08-28 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2019-08-28 13:30

  På onsdagsförmiddagen gav kommunstyrelsen i Göteborg grönt ljus för den reviderade detaljplanen för Lisebergs miljardbygge. Nu väntar enbart definitivt besked av kommunfullmäktige innan projektet kan dra igång.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Precis som Fastighetsnytt tidigare rapporterat så sköt kommunstyrelsen i Göteborg förra veckan fram beslutet om Lisebergs planerade utbyggnad. Men i dag, onsdag, godkändes slutligen den reviderade detaljplanen, där man bland annat har sett över risker från vägtrafik och hantering av upphävande av strandskydd. 

  Nu är det upp till kommunfullmäktige att bestämma om jätteprojektet på runt 2 miljarder kronor ska klubbas igenom eller inte. Beslutet fattas den 12 september. Vid grönt ljus kan NCC redan i år börja bygga ett upplevelsehotell, äventyrsbad och parkeringar vid Liseberg som väntas bli klara mellan 2021 och 2023.

  Teresa Ahola

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived