+
Flygvy Sergelstan. Fotograf: Vasakronan/TMRW.
 • Stor uthyrning för Vasakronan i City

  PUBLICERAD 2019-08-19 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2019-08-19 10:49

  Vasakronan har tecknat avtal med King och Stureplansgruppen om totalt 15 000 kvadratmeter i projektfastigheten Sergelhuset i Stockholm city.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Stadsutvecklingsprojektet, som omfattar tre byggnader om totalt 60 000 kvadratmeter längs Malmskillnadsgatan, Hamngatan och Sveavägen, påbörjades sommaren 2017 och väntas bli klar i slutet av 2020.

  Stureplansgruppen lämnar med andra ord Sturekvarteret som ägs av ADIA och flyttar in i helt nya lokaler mitt i Stockholm city.

  – Det som tidigare var ett mer eller mindre slutet kvarter blir nu en blandning fullt av smarta kontorslösningar, butiker och restauranger samt bostäder. Både King och Stureplansgruppen passar väl in i den karaktär vi vill ge området, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan, i ett pressmeddelande.

  Mobilspelsföretaget King flyttar in i det hus som ligger på Sveavägen med utsikt över Sergels torg. Bolaget hyr totalt 11 500 kvadratmeter kontor på de sex översta planen med en egen entrédel i gatuplan.

  Även Vasakronan själva flyttar in i Sergelhuset.

  – Vårt huvudkontor kommer att ligga där och till det etableras ett nytt koncept, Arena för flexibelt arbetssätt.

  Hälften av projektet är nu uthyrt och det är fortfarande oklart vilka de resterande hyresgästerna blir.

  Mattias Fröjd & Teresa Ahola

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived