+
Den nya stationen i Södra Hagalund i Solna får två uppgångar. Illustration: SLL
 • Solna ger klartecken för ny tunnelbana

  PUBLICERAD 2019-08-28 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-08-28 11:09

  Kommunfullmäktige har nu godkänt den detaljplan som möjliggör en ny tunnelbanestation i Södra Hagalund, en station på den nya sträckan mellan Odenplan och Arenastaden.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Detaljplanen omfattar tunnlar, anläggningar under mark samt entrébyggnader och godkändes vid kommunfullmäktiges möte på måndagen, rapporterar Stockholmdirekt.se. Samtliga partier var överens.

  Två stationer i Solna
  Den nya gula linjen blir fyra kilometer lång och får stationer vid Odenplan, Hagastaden, Södra Hagalund och Arenastaden. De två sista stationerna hamnar i Solna kommun.

  Station Södra Hagalund, entré mot Gelbgjutarevägen. Illustration: SLL

  Konsten i Södra Hagalund är utformad av Pia Törnell. Hon har inspirerats av äldre tiders järnvägsstationer, av tempel och katedraler och myten om den upplysta salen i berget. Illustration: SLL

  I samband med att Södra Hagalund får en tunnelbanestation ska industriområdet som ligger i Hagalund utvecklas till en ny stadsdel med bostäder.

  Den nya gula linjen börjar byggas under slutet av detta år enligt tidsplanen och ska vara klar för drift under 2023.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived