+
Gängtappen Foto: Wihlborgs
 • Säljer landmärket Gängtappen för 720 miljoner

  PUBLICERAD 2019-08-15 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-08-15 10:22

  Wihlborgs har sålt anrika fastigheten Gängtappen 1 i Malmö till Länshem Skåne för 720 miljoner kronor. Fastigheten är en av de mest prominenta landmärkena i Dockan och Västra hamnen och de 14 400 kvadratmetrarna är fullt uthyrda till ett hyresvärde om cirka 40 miljoner kronor.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det framgår av ett pressmeddelande.

  Köparen är ett fastighetsbolag som ägs av Länsförsäkringar Skåne som redan har en omfattande verksamhet i fastigheten och planerar att successivt flytta sitt huvudkontor dit från Helsingborg.

  På den tid då Kockums var en dominant arbetsgivare i Malmö hyste Gängtappen varvjättens huvudkontor. Länsförsäkringar flyttade in i huset 2016 och idag arbetar 250 medarbetare i byggnaden.

  – Vi är mycket glada över förvärvet av den anrika fastigheten. Vi har en stark tillväxt och detta öppnar nya möjligheter att successivt samlokalisera stora delar av våra gemensamma funktioner i en byggnad som uppfyller de behov vår verksamhet har. Malmö är södra Sveriges försäkringscentrum och digitala hubb, säger Susanne Bäsk, vd för Länsförsäkringar Skåne, i en kommentar.
  – Det är glädjande att Länsförsäkringar uppskattar Dockans unika kvaliteter och vill förlägga sitt huvudkontor här. Länsförsäkringar Skåne har fattat ett beslut om att de ska äga fastigheten där de har sitt huvudkontor och för att göra det möjligt för dem att fortsätta växa har vi tecknat avtal om en försäljning. Fastigheten är fullt utvecklad och vi välkomnar Länsförsäkringar som en långsiktig och engagerad fastighetsägare i Dockan. För Wihlborgs del frigör försäljningen dessutom kapital som vi kan fortsätta investera i regionen, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

  Bolaget har sedan cirka ett år tillbaka haft sitt huvudkontor i Gängtappen och i ett sms till Fastighetsnytt skriver Ulrika Hallengren att hyresavtalet löper till maj 2023 och man avser sitta kvar i huset.

  Sverrir Thór  

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived