+
Bjarke Ingels group ritade förslaget som nu skrotas. Foto: BIG
 • Planerna på Nordens högsta bygge stoppas

  PUBLICERAD 2019-08-14 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-08-15 08:20

  Rekordhöga H.C. Anderson-tornet i Köpenhamn blir inte av. Lokalpolitikerna i Köpenhamn har sagt nej och nu avbryter parterna bakom landmärket sina planer.

  Textstorlek

  Dela med andra

  H.C. Anderson-tornet var tänkt att ta plats i Nordhavn i Köpenhamn och bli hela 280 meter högt och därmed kvala in som Nordens högsta byggnad.
  Men så blir det inte.

  Stoppar allt
  Strax före sommaren beslutade politikerna i teknik- och miljönämnden i Köpenhamn att säga nej till de högtflygande planerna.

  – Köpenhamn är inte New York, och det är faktiskt något positivt. Vi kan godta några höga byggnader där det ger mervärde men det finns inget värde i att bygga högt för sakens skull, kommenterade teknik- och miljöpolitikern Karina Vestergård Madsen i ett pressmeddelande i maj.

  Nu meddelar Newsec att parterna bakom projektet, bland annat Ramboll, Züblin och Deloitte, att man valt att stoppa visionen i papperskorgen.

  H. C. Andersen-tornet var tänkt att rymma hotell, restauranger, konferensanläggning och en upplevelsepark. Arkitektkontoret BIG, Bjarke Ingels group, ritade förslaget.

  Andreas Jennische

  1 kommentarer

  1. Bo Lagerqvist 2019-08-16

   HC-Andersen-tornet. Vilken skymf ! Men i Sverige hade det sannolikt fått ett engelsksprpåkigt namn.

   Modiga danskar som vågar avvika från mainstream både vad gäller namn och avvisandet av byggnaden !

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived