+
Andreas Nelvig, vd på NP3. Foto: NP3
 • NP3 köper åtta industrifastigheter

  PUBLICERAD 2019-08-30 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-08-30 16:14

  NP3 köper åtta industrifastigheter på en rad orter för sammanlagt 318 miljoner kronor. Säljare är Sagax, en bank och en privat fastighetsägare. I samma veva köper Sagax en fastighet i Paris.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Sex av fastigheterna köper NP3 av Sagax för ett underliggande fastighetsvärde på 233 miljoner kronor. Samtliga är full uthyrda och ligger i Västerås, Örebro, Eskilstuna, Karlstad, Enköping och Karlskoga.

  Fullt uthyrda
  Fastigheterna omfattar 27 500 kvadratmeter uthyrningsbar area och en markareal om 118 000 kvadratmeter. Det årliga hyresvärdet uppgår till 18,6 miljoner kronor och den genomsnittliga återstående löptiden för hyresavtalen uppgår till 9 år. Förvärvet är i enlighet med den utlagda strategin att växa i ett nytt affärsområde kring städerna Västerås, Örebro och Karlstad skriver bolaget i ett pressmeddelande.

  NP3 har även köpt en industrifastighet i Sundsvall för ett underliggande fastighetsvärde på 69,5 miljoner kronor samt en industrifastighet i Gävle för ett underliggande fastighetsvärde på 16 miljoner kronor. Fastigheterna mäter 21 500 kvadratmeter med tillhörande mark på 21 000 kvadrat samt 2 000 kvadratmeter med tillhörande mark på 10 000 kvadratmeter.

  Andreas Nelvig, vd på NP3, uppger för Fastighetsnytt att säljare i Gävle och Sundsvall är en privat fastighetsägare respektive en bank.

  Säljare köper i Paris
  Sagax uppger att försäljningen till NP3 beräknas medföra endast marginell resultateffekt och skriver i ett pressmeddelande att man i samma veva själva köpt en lagerfastighet i Paris för motsvarande 21 miljoner kronor. Fastigheten omfattar 2 400 kvadratmeter bestående av lokaler för lager och lätt industri. Hyresavtalets genomsnittliga återstående löptid uppgår till 5 år och det årliga hyresvärdet till 1,9 miljoner kronor. Fastigheten är fullt uthyrd. Tillträde har skett under det tredje kvartalet.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived