• Norama säljer till tysk aktör

  PUBLICERAD 2019-08-16 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-08-16 14:39

  En ny aktör ger sig in på den svenska fastighetsmarknaden och förvärvar två fastigheter av Norama Real Estate AB. Bolaget är ett tysk- och svenskt ägarsamarbete. Affären avser Åkarps Fastighets AB som omfattar fastigheterna Hälsingland 1 och Åkarp 1:83. Det framgår av ett pressmeddelande.

  Textstorlek

  Dela med andra

  –För oss är dessa fastigheter två av våra mindre och av den anledningen är det för oss nu lämpligt att sälja dessa för att koncentrera oss på större fastigheter. Vi välkomnar de nya ägarna, säger Martin Mildner, vd på  Norama Real Estate AB, i ett pressmeddelande.

  Köparna har för avsikt att utveckla båda fastigheterna. Fastigheten Hälsingland 1 är belägen på Åmålsgatan 9 i Malmö och planeras bli platsen för ett nytt hostel. Fastigheten Åkarp 1:83 ligger på Alnarpsvägen 45 i Åkarp och kommer initialt hyras ut till kontorshotell.

  – Vi köper dessa två fastigheter då vi tror på utvecklingen i Malmö-regionen och detta köp är en bra början. Detta är ett samarbete där våra ägare i Tyskland har utvecklat sitt fastighetsbolag de senaste 25 åren med över 3000 bostäder i Berlin, säger Saber Zahidi, vd på Fastighets AB Åkarp i pressmeddelandet.

  Tillträde skedde den 1 augusti.

  Relier har förmedlat denna affär på uppdrag av Norama Fastigheter AB. Enckell Advokatbyrå agerade juridiskt ombud åt säljaren.

  Ajda Dzambic

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived