+
Johanna Skogestig. Foto: Vasakronan.
 • Johanna Skogestig ny vd för Vasakronan

  PUBLICERAD 2019-08-20 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-08-20 15:22

  Styrelsen för Vasakronan har utsett Johanna Skogestig, idag bolagets CIO, till ny vd. Hon efterträder därmed Fredrik Wirdenius och tillträder sin nya post 1 november, enligt ett pressmeddelande.

  Textstorlek

  Dela med andra

  – Vi har en spännande tid framför oss och otroligt mycket på gång i företaget. Alla som jobbar på Vasakronan har ett engagemang och en kompetens som gör att det är kul att gå till jobbet varje dag. Att nu får göra det som vd känns ännu roligare och jag är väldigt stolt att jag fått förtroendet, säger Johanna Skogestig i en kommentar.

  Johanna Skogestig kom till Vasakronan 2015 efter att ha varit CIO (Chief Investment Officer) på både Areim och Sveafastigheter. Hon har dessutom ett förflutet på AP Fastigheter där hon arbetade 1998-2007 och satt i bolagets ledningsgrupp. AP Fastigheter är ju dagens Vasakronan sedan man köpt upp Vasakronan 2008. Utöver sitt arbete på Vasakronan sitter hon i styrelserna för Fastighets AB Regio och Cibus Real Estate.

  – Jag skulle vilja påstå att det här är en av fastighetsbranschens mest utmanande vd-roller och det har givetvis varit ett stort intresse. Vi har haft många kvalificerade kandidater i en bred och djup process, både externa och interna. Johanna uppfyller alla våra krav och har i sin nuvarande roll dessutom visat vilken kapacitet hon har, kommenterar Ulrika Francke, styrelseordförande i Vasakronan.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived