+
Christian Sonesson (M), kommunalråd i Staffanstorps kommun och Jan Persson, styrelseordförande för Kilen-Krysset är glada. Foto: Kilen-Krysset
 • Jubel i Staffanstorp efter stora Microsoft-affären

  PUBLICERAD 2019-08-23 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-08-23 12:29

  ”Fantastiskt!” En storaffär med datajätten får både kommunen och Kilen-Kryssets styrelseordförande Jan Persson att jubla.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Datajätten Microsoft har köpt 120 000 kvadratmeter mark väster om tätorten Staffanstorp, i kommunens logistikcentrum, för att kunna bygga en nytt datacenter.

  En mycket stor affär för Kilen-Krysset och en viktig investering för kommunen Staffanstorp.

  Kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp, Christian Sonesson (M), säger till Sydsvenskan att etableringen kan innebära åtminstone 100-120 nya arbetstillfällen.

  Inga summor 
  Köpeskillingen hålls hemlig. Jan Persson, Kilen-Kryssets styrelseordförande, vill inte avslöja några summor när Fastighetsnytt ringer upp.

  – Jag kan inte kommentera det alls. Jag har ett sekressavtal med Microsoft. Men det är såklart en stor affär. Det här sätter oss riktigt på kartan och vi är jätteglada över att kunna göra det här, säger jan Persson.

  Företaget inledde samtalen med Microsoft för omkring ett och ett halv år sedan berättar Jan Persson.

  – Vi har jobbat hårt med det här. Men ett och ett halvt år är egentligen en ganska kort tid för en sådan här stor affär, säger han.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived