+
 • Gekås köper Tegelbruket av Järngrinden

  PUBLICERAD 2019-08-20 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2019-08-20 14:19

  Gekås förvärvar Järngrindens projekt Tegelbruket i Halmstad för 735 miljoner kronor.

  Textstorlek

  Dela med andra

  På det gamla tegelbruksområdet i Slottsmöllan har Järngrinden Projektutveckling, med Tornstaden som totalentreprenör, uppfört 330 hyresrätter fördelat på tre byggnader på vardera 16 våningar, tillsammans med handelsytor för gym och dagligvaruhandel samt en förskola. Bostäderna färdigställdes 2019.

  Gekås förvärvar bostäderna i projektet för ett underliggande överenskommet fastighetsvärde om 735 miljoner av Järngrinden. Tillträdet skedde i april 2019 och blev därmed Järngrindens största försäljning.

  – Vi är självklart glada över att få en ägare som Gekås till hyresrätterna. Gekås får en mycket fin produkt att lägga till i sin fastighetsportfölj, säger Tobias Johannesson, vice vd Järngrinden Projektutveckling och ansvarig för projektet, i ett pressmeddelande.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived