+
Ivo Stopner Foto: Hufvudstaden
 • Förbättrat bruttoresultat för Hufvudstaden

  PUBLICERAD 2019-08-21 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-08-21 16:20

  Hufvudstadens bruttoresultat ökade 5 procent under det första halvåret med stöd av högre hyresintäkter.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Nettoomsättningen i fastighetsförvaltning ökade 6 procent till 938 miljoner kronor från 888 miljoner kronor under det första halvåret förra året.
  Bruttoresultatet steg till 682 miljoner kronor under perioden från fjolårssiffran 648 miljoner kronor.

  Utfallet av koncernens omförhandlingar av såväl butiks- som kontorslokaler har varit positivt, skriver bolaget i rapporten. Totalt har under perioden 27 500 kvadratmeter omförhandlats till ett hyresvärde av 149 miljoner kronor. I genomsnitt har omförhandlingarna resulterat i en hyresökning om cirka 12 procent.

  Som jämförelse så resulterade omförhandlingar under 2018 till hyresökningar på i genomsnitt 26 procent. Det var dock stora skillnader beroende på typ av fastighet. Kontorshyrorna ökade 43 procent i omförhandlade kontrakt medan hyrorna för butik/restaurang justerades upp 4 procent.

  Orealiserade värdeförändringarna i bolagets förvaltningsfastigheter uppgick till 1 292 miljoner kronor under årets sex första månader i år. Under motsvarande period förra året låg värdförändringarna på 2 038 miljoner.

  Hufvudstadens A-aktie backar 2,4 procent efter rapporten.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived