+
Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden, är glad att få komma in i de skadade fastigheterna. Foto: Stångåstaden / Hitta.se, Lantmäteriet
 • “För tidigt uttala sig om skadornas omfattning”

  PUBLICERAD 2019-08-16 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2019-08-16 15:12

  I somras fick ett hundratal hushåll kraftiga skador på fasader, fönster och balkonger efter en explosion i centrala Linköping. I dag hävde polisen avspärrningarna och nu kan besiktningen av fastigheterna påbörjas.  

  Textstorlek

  Dela med andra

  Efter explosionen i Linköping den 7 juni tvingades hundratals hushåll på Ådalagatan att flytta ut.  I dag hävde polisen avspärrningarna på Ådalagatan 1 och 2, vilket innebär att det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden kan starta sin besiktning av fastigheterna.

  – Det är för tidigt att uttala sig om skadornas omfattning. Fastigheten betraktas nu som en byggarbetsplats och under den perioden ges inget tillträde till fastigheten, säger bolagets vd Fredrik Törnqvist i ett pressmeddelande.

  Under sommaren har berörda hushåll tömts och hyresgäster hänvisats till alternativa boenden. Det är fortfarande oklart när de kan flytta hem igen.

  – Vår preliminära bedömning är att undersökningarna kommer att ta en till två månader. På grund av omständigheterna kan vi inte ge något besked om och när återflyttning kan ske. Vi kommunicerar löpande med samtliga direkt berörda hyresgäster i området.

  Explosionen tros vara kopplade till en lådcykel, enligt uppgifter från polisen.

  Teresa Ahola

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived