+
Studenthuset står redo att fyllas med studenter i Linköping. Foto: Linköpings universitet
 • Dags för inflyttning i nya Studenthuset

  PUBLICERAD 2019-08-21 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-08-22 09:17

  Akademiska Hus har investerat nära en halv miljard i det nya Studenthuset i Linköping som slår upp portarna lagom till höstterminen.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är Akademiska Hus och Linköpings universitet som nu gör sig redo för att ta emot de första studenterna i huset. Den officiella invigningen sker den 30 augusti, skriver parterna i ett pressmeddelande.

  Byggnaden utgör Campus Vallas nya centrala nav och i de 16 100 kvadratmeter stora lokalerna samlas samtliga servicefunktioner för studenter; reception, studenthälsa, antagnings- och examensservice, grupprum, restaurang och ett kafé. Dessutom rymmer byggnaden ett modernt bibliotek.

  Linköpings kommun fattade beslut om att bygga Studenthuset 2015 och var tänkt att stå inflyttningsklart redan förra året, hösten 2018, som Fastighetsnytt berättat tidigare.

  Studenthuset har högsta möjliga miljöcertifiering, Miljöbyggnad Guld, som bland annat innebär att minst 80 procent av den använda energin är förnybar.

  Akademiska hus har investerat totalt cirka 460 miljoner kronor i bygget.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived