+
Atrium Ljungberg ska uppföra 44 hyresrätter i Gränby park. Dotterbolaget TL Bygg bygger. Foto: TL Bygg
 • Atrium Ljungberg bygger vidare i nya Uppsala

  PUBLICERAD 2019-08-14 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-08-14 08:51

  Atrium Ljungberg bygger vidare i Gränbystaden i Uppsala under namnet Gränby park. Först ut blir ett miljöklassat hyreshus med 44 lägenheter.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är Atrium Ljungberg-ägda byggbolaget TL Bygg som ska uppföra 44 hyresrätter ett av de fyra hus som planeras i projektet Gränby park i Gränbystaden. Det berättar bolagen i ett gemensamt pressmeddelande. Preliminär byggstart är under tredje kvartalet 2019 med en beräknad byggtid på 14 månader. Huset blir i sex våningsplan med fem bostadsplan och kommersiella lokaler i entréplan. Lägenheterna är fördelade på ett gemensamt trapphus med loftgångar på varje plan och fastigheten kommer byggas i enlighet med Miljöbyggnad Silver.

  Inflyttning beräknas till fjärde kvartalet 2020.

  – Gränby Park blir nästa steg i Atrium Ljungbergs satsning på Gränbystaden. Kvarteret får ett trevligt och lugnt läge men med gallerians alla tänkbara bekvämligheter bara ett stenkast bort. Med TL Bygg får vi en samverkanspartner vi känner oss trygga med och är övertygade om kommer utföra projektet på bästa möjliga sätt, säger Cia Axelsson, projektledare på Atrium Ljungberg i ett pressmeddelande.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived