+
Fastighet Hørkær 12, Herlev, Danmark. Bild: Wihlborgs
 • Wihlborgs köper i Danmark

  PUBLICERAD 2019-07-03 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-07-03 10:48

  Wihlborgs förvärvar två fastigheter i Danmark. Köpeskillingen uppgår till 153 miljoner danska kronor, motsvarande cirka 215 miljoner kronor. Säljare är ATP Ejendomme.

  Textstorlek

  Dela med andra

  – Under de senaste åren vi gjort en omvandling av de två fastigheterna som nu är fullt utvecklade. Det är därför en bra tidpunkt för oss att sälja fastigheterna till en ägare som med en större portfölj i området har bättre möjlighet att uppnå synergieffekter än vi, säger Helle Lindhardt, Asset Manager på ATP Ejendomme i ett pressmeddelande.

  De nyförvärvade fastigheterna Hørkær 12 och Brydehusvej 30 är belägna i Herlev respektive Ballerup. Fastigheterna omfattar sammanlagt 17000 kvadratmeter. Uthyrningsgraden uppgår till 88 procent. Bland hyregästerna finns Coor, HP Elektronik, Dansk Sundhedssikring och Bakholmen Auction.

  – En stor del av Wihlborgs danska fastighetsbestånd finns i Herlev och Ballerup. Detta är en fin möjlighet för oss att komplettera vårt bestånd med ytterligare två fastigheter i området., säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs, i pressmeddelande.

  Ajda Dzambic

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived