+
Henning Larsens Kristallen i Kiruna och Belatchews framtida Damen i Norrköping finns bland de nominerade. Foto och illustration: Henning Larsen och Belatchew
 • Svenska arkitektkontor kan vinna tunga priser

  PUBLICERAD 2019-07-05 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-07-05 09:21

  Sju svenska arkitektkontor finns med i nomineringarna till årets World Architecture Festival.
  Textstorlek

  Dela med andra

  World Architecture Festival 2019 avgörs 4-6 december i Amsterdam där årets tema är Flow – People, Data, Nature, Power. Här är de svenska arkitektkontor som hittills finns med bland de nominerade.

  Tengbom Team, en konstellation bestående av Tengbom, White och Nyréns har nominerats i klassens färdigställda hälsobyggnader för Nya Karolinska Solna.

  Damen i Norrköping. Illustration: Belatchew

  Belatchew arkitekter har nominerats i klassen framtida kommersiella byggen med blandade funktioner för sitt projekt Damen i Norrköping där ett parkeringshus kombineras med nya kontor.

  Vattentornet i Varberg. Illustration: White

  White arkitekter har nominerats i klassen framtida infrastruktur för sitt vattentorn Våga i Varberg. White är också nominerade för ett samarbete kring The New GoDown Arts center i Naorobi i Kenya.

  Kristallen i nya Kiruna. Foto: Henning Larsen

  Henning Larsen har nominerats i klassen färdigställda offentliga byggnader för Kristallen i nya Kiruna.

  Nationalmuseum. Foto: Wingårdhs

  Wingårdhs och Wikerstål arkitekter har nominerats i klassen gammalt och nytt för sin renovering och tillbyggnad av Nationalmuseum i Stockholm.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived