+
Lars Jonsson, ägare Byggvesta, Rolf Eriksson, vd och styrelseordförande Byggvesta, Jenny Jonsson, ägare Byggvesta, Erik Haegerstrand, vd Bonnier Group och styrelseordförande Bonnier Fastigheter och Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter i Almedalen efter att man signerat avtalet.
 • Storaffär när Bonnier satsar på bostäder

  PUBLICERAD 2019-07-04 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2019-07-05 13:08

  Bonnier Fastigheter och Byggvesta bildar joint venture som inledningsvis omfattar 1 600 lägenheter i Stockholmsregionen.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Bonnier Fastigheter och ByggVesta undertecknade på torsdagen ett samarbetsavtal om att tillsammans bilda ett 50/50 ägt joint-venture som skall äga och förvalta hyresrätter i Stockholmsområdet. Basen för samarbetet utgörs av 9 projekt på tillsammans cirka 1 600 lägenheter som ingår i ByggVestas markportfölj.

  Bostadsmarknaden har som bekant varit en stor marknad de senaste åren, att man från Bonnier Fastigheter väljer att gå in nu har flera orsaker.

  – Vi känner att vi är mogna för att gå in i det här segmentet. Vi har blivit mer och mer aktiva, inte bara som fastighetsägare utan även som utvecklare och samhällsutvecklare. Att det blir just nu är en kombination av diversifiering och riskspridning från ägarhåll och att vi får ett verktyg till i samhällsutvecklingen där vi kan komplettera med bostäder i stadsutvecklingsprojekten, säger Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter till Fastighetsnytt.

  Inte minst kontor har en mycket stor andel i fastighetsportföljen och Bonnier Fastigheter har därför sökt olika vägar för en bättre diversifiering.

  – Då kommersiella lokaler har blivit en väldigt stor del av Bonnier så har vi diskuterat sätt att få in andra tillgångsslag på fastighetssidan. Vi har diskuterat andra geografier och andra fastighetstyper och så landade vi i att tillsammans med Byggvesta investera i bostäder, säger Erik Haegerstrand, vd Bonnier Group och styrelseordförande Bonnier Fastigheter.

  För Byggvesta, som jobbar nästan uteslutande med hyresrätter, sökte man ett långsiktigt samarbete till utvecklingsprojekten.

  – Vi har sökt en partner för att kunna fortsätta utveckla den stora projektportfölj vi har. Det vi har funnit i Bonnier är en familjeägd koncern som delar väldigt mycket av våra värderingar med långsiktighet och hållbarhet som vi tycker är intressant. Sedan kan vi med våra tidigare, olika inriktningar lära av varandra och skapa ännu bättre produkter, säger Rolf Eriksson, vd och styrelseordförande ByggVesta.

  Första projektet startas upp i Barkarbystaden sedan kommer Kista äng, ett stort projekt som ska gå igång om ett år.

  – Vi tänker utveckla mycket tillsammans. Vi har nu vår första projektportfölj som vi sätter igång sedan hoppas vi båda att det ska utvecklas. Vi vill vara en spelare som tar ansvar för samhällsutveckling, säger Rolf Eriksson.

  Mattias Fröjd

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived