+
Kägelbanans framtid är inte avgjord, säger ägaren till Fastighetsnytt. Foto: Södra Teatern
 • Södra Teatern dementerar – blir inte kontor

  PUBLICERAD 2019-07-04 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2019-07-04 10:44

  Tidigare i veckan kom nyheten om att fastighetsbolaget Maelir hyr ut Kägelbanan som kontor. Men nu dementerar ägaren och Södra Teatern uppgifterna. 

  Textstorlek

  Dela med andra

  När Riksteatern i fjol sålde Södra Teatern till nye ägaren Jakob Johansson, grundaren av Maelir, var han tydligt med att verksamheten skulle fortsätta att bedrivas helt i linje med dagens nöjesverksamhet. 

  Så här svarar han när Fastighetsnytt kontaktar honom om en artikel i DN där det står att Kägelbanan ska hyras ut som kontor:

  – Vi har inte hyrt ut Kägelbanan som kontor. Som vi tidigare kommunicerat externt så utvärderar vi nu flera olika möjliga användningsområden för Kägelbanan. 

  Beslut först efter sommaren
  Han meddelar att beslut kring framtida användning tas först efter sommaren eller i höst någon gång. 

  – Vi har nu fullt fokus på sommarens konsertverksamhet! säger Jakob Johansson.

  Även Södra Teaterns vd Samuel Laulajainen dementerar uppgifterna om att Kägelbanan hyrs ut som kontor:

  – Det stämmer inte. Inga sådana beslut har fattats. Vi ser över vilket typ av mindre störande verksamhet vi kan ha i lokalerna då det är väldigt svårt att ljudisolera lokalen för fortsatt konsertverksamhet, säger han till Fastighetsnytt.

  Hur reagerade du på uppgifterna?
  – Jag blev förvånad då uppgifterna inte stämmer. Det är absolut inte klart på något sätt att det skall bli kontor. Vi överväger flera olika möjligheter med lokalerna då det är extremt svårt att driva live-verksamhet där, säger Samuel Laulajainen.

  Teresa Ahola

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived