+
 • Söderport säljer för 2,3 miljarder

  PUBLICERAD 2019-07-10 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-07-10 16:52

  Söderport Holding, som ägs till lika delar av Nyfosa och Sagax, säljer sex fastigheter i Torslanda till Torslanda Property Investment, TPI. Affären sker till ett underliggande fastighetsvärde om 2,3 miljarder kronor.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fastigheterna omfattar totalt 194 000 kvadratmeter uthyrningsbar area och utgörs huvudsakligen av kontorsytor. Det årliga hyresvärdet uppgår till 170 miljoner kronor. De avyttrade fastigheterna är belägna i anslutning till TPIs befintliga fastighet.

  – Genom transaktionen skapar Söderport ett spännande fastighetsbolag med tillväxtmöjligheter. Avsikten är att rekrytera medarbetare som kan utveckla bolaget och skapa värden för våra aktieägare och hyresgäster, säger Jens Engwall, vd för Nyfosa i ett pressmeddelande.

  TPI erlägger 965 miljoner kronor av köpeskillingen i form av nyemitterade TPI-aktier. Emissionskursen uppgår till 195,46 kronor per aktie, vilket motsvarar TPIs substansvärde. Genom emissionen ökar Söderports ägarandel från 28,6 procent till 78,4 procent. Söderport har beviljats dispens från budplikt av Aktiemarknadsnämnden.

  Avsikten är att skapa ett självständigt fastighetsbolag och att bygga upp en egen förvaltningsorganisation.

  – Genom transaktionen skapar Söderport ett fastighetsbolag med inriktning mot den typ av kontorsfastigheter som TPI äger. Lyckas bolaget attrahera skickliga medarbetare finns förutsättningar för att TPI på sikt ska bli en god affär, säger David Mindus, vd på Sagax, i ett pressmeddelande.

  Tillträde beräknas ske den 1 oktober.

  Ajda Dzambic

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived