+
 • Skanska får ytterligare order i USA

  PUBLICERAD 2019-07-09 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-07-09 14:45

  Skanska har tecknat avtal med Vornado Realty Trust om byggnation av ytterligare en entré till Pennsylvania Station i New York. Ordervärdet uppgår till 119 miljoner dollar, motsvarande cirka 1,1 miljarder kronor. Det är den tredje ordern bolaget har meddelat under tisdagen.  

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Den nya östra entrén ligger på hörnet av 33:e gatan och Sjunde Avenyn. Projektet omfattar fyra våningar med ett glastak som spänner över rulltrappor, en trappa och en hiss. Entrén förbinder passagerare till Long Island Rail Road och gångar till New Yorks tunnelbana. Arbetet pågår och projektet beräknas vara färdigställt under 2020.

  Skanska har sedan 2017 arbetat med att genomföra en omvandling av James A. Farely Post Office Building till nya Moynihan Train Hall. Under 2016 slutförde Skanska expansionen av Penn Station West End som kommer ansluta till den nya tåghallen. Samtliga projekt arbetar för att förbättra Penn Stationens trängsel och optimera passagerarupplevelsen .

  Ajda Dzambic

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived