+
 • SBB köper 37 fastigheter av Humana

  PUBLICERAD 2019-07-12 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-07-12 13:06

  Samhällsbyggnadsbolaget förvärvar en portfölj med 37 fastigheter från Humana. Portföljen består av äldreboenden och gruppboenden belägna i Finland, Sverige och Norge. Transaktionen sker till ett överenskommet fastighetsvärde om 468 miljoner kronor.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Förvärvet omfattar 30 fastigheter i Finland, fem i Sverige och två i Norge. Den totala uthyrningsbara ytan är 22 428 kvadratmeter. Fastigheterna i Finland är huvudsakligen belägna kring Helsingfors och Jyväskylä. I Norge ligger fastigheterna i Oslo.

  Humana kvarstår som hyresgäst i fastigheterna. De årliga hyresintäkterna uppgår 32 miljoner kronor.

  – Vi är glada att vi fått möjlighet att förvärva en välskött nordisk portfölj med långa hyresavtal och ser framemot ett utökat samarbete med Humana,  säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

  Tillträde skedde den 11 juli med undantag för fem fastigheter som är under uppförande. De fastigheterna tillträds efter avslutat projekt vilket beräknas ske under 2020.

  Bernström & Partners var säljarens rådgivare i affären. SBB företrädes av Wistrand, HPP och Selmer.

  Ajda Dzambic

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived