+
Eva Landén, är vd på Corem. Foto: Corem.
 • Sammanställning: Logistik går bäst på börsen

  PUBLICERAD 2019-07-01 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-07-01 16:34

  Det första halvåret 2019 är nu över och när det ska summeras ur en börssynvinkel kan vi konstatera att det har varit ett bra år. Som Fastighetsnytt redan har rapporterat steg FSBX med över 19 procent, exklusive utdelningar, under första halvåret och det är den i särklass största stigningen under första halvåret sedan vi började räkna indexet i maj 2014.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Ser man till Stockholmsbörsens fastighetsindex så steg det med ytterligare någon procent, om totalt 22,1 procent. Börsklimatat har generellt varit väldigt gynnsamt under första halvåret, efter en minst sagt turbulent höst, och i stort sett alla de bolag som ingår i börsens fastighetsindex har stigit markant hittills under året.

  Fastighetsnytt har sammanställt de olika fastighetsbolagens utveckling och den tydligaste trenden som gör att skönja är att det alltjämt går mycket bra för logistikbolagen samtidigt som bostadsutvecklarna fortsatt har det tungt. Således återfinns Corem, Sagax och Catena alla bland de bolag som stigit mest i år och även Platzer, Klövern, Nyfosa och NP3 som alla har starka inslag av lager/logistik i sina bestånd. Corem har presterat bäst av alla och stigit med 56 procent under första halvåret.

  På botten finns sedan Oscar Properties, som inte har mycket kvar av sitt börsvärde, och Magnolia Bostad. Som framgår av tabellen nedan har Oscar Properties under första halvåret förlorat mer än hälften av sitt redan väldigt sargade marknadsvärde.

  Sammanställningen omfattar 31 bolag som samtliga är noterade på Stockholmsbörsens huvudlista och inkluderade i börsens fastighetsindex. Detta är samtliga bolag förutom John Mattson och K2A som båda tillkom i juni samt Lundbergsföretagen som själva inte kategoriserar sig som fastighetsbolag även om börsen gör det.

  Oscar Properties och Magnolia Bostad är de enda bland de 31 bolagen vars värde fallit hittills i år. Även SSM och Bonava har haft det motigt men dock stigit lite. JM och Besqab är ljusen i bostadsutvecklarklassen och har båda stigit med över 20 procent.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived