+
Miljardaffären gör att Peab växer i Norden. Foto: Mosotphotos
 • Peab växer i Norden efter miljardköp

  PUBLICERAD 2019-07-04 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-07-04 11:07

  Byggjätten Peab köper YIT:s beläggnings- och ballastverksamhet i Norden för nära tre miljarder kronor och tar därmed fler marknadsandelar i Sverige, Norge och Finland samt etablerar sig inom beläggning i Danmark.
  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Peab är idag en ledande aktör vad gäller tillverkning och utläggning av asfalt liksom ballastverksamhet i Sverige och Norge. Nu expanderar Peab verksamheten genom att förvärva YITs motsvarande verksamheter i Sverige, Norge, Finland och Danmark, berättar Peab i ett pressmeddelande. Köpet innebär att Peab tar över cirka 200 strategiskt placerade täkter samt 63 asfaltverk i Norden. Förvärvet innebär också övertagande av cirka 1700 medarbetare.

  Efter förvärvet får Peab en unik och marknadsledande position i Norden inom dessa områden. Dessutom skapas förutsättningar för vidare expansion och utveckling av andra verksamheter såsom Recycling och Betong.

  Fullt finansierad
  Skifte sker nästa år

  Köpeskillingen förväntas uppgå till 2 966 miljoner kronor och affären är enligt Peab fullt finansierad.

  Tillträde förväntas ske den 1 januari 2020.

  – Genom att expandera inom dessa delar lägger vi plattformen för att fortsätta växa och förstärka lönsamheten. En ökad geografisk spridning inom verksamheter som normalt sett är mindre konjunkturkänsliga skapar stabilitet. kommenterar Jesper Göranssons, vd och koncernchef i Peab, i pressmeddelandet.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived