+
Bild: Oscar Properties/OMA
 • Oscar Properties säljer halva Helix

  PUBLICERAD 2019-07-26 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-07-29 11:37

  Textstorlek

  Dela med andra

  Oscar Properties säljer 50 procent av aktierna i bostadsprojektet Helix för 100 miljoner kronor till Fastpartner och Slättö.

  Helix är den andra etappen av Norra tornen i nordvästra delen av Vasastan i Stockholm. Produktionen är pågående och omfattar 138 lägenheter fördelade som förväntas bli klara nästa år.

  – Först och främst är det ju en återgång till vår ursprungliga strategi, dvs att fördela riskerna klokare vid större bostadsutvecklingsprojekt, men man ska inte heller undervärdera värdet i att bolagets kapitalstruktur i ett slag förstärks i och med avyttringen, säger Oscar Engelbert, vd på Oscar Properties, enligt ett pressmeddelande.

  – Projektet Helix blir ett landmärke i Stockholm och därtill fördjupar vi vårt existerande samarbete inom bostadsutveckling med Slättö. Vi ser även fram emot att jobba tillsamman med Oscar Properties i detta spännande bostadsprojekt, säger Sven-Olof Johansson, vd på Fastpartner.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived