+
Foto: Anna Bristrand.
 • Nygammal bekant till börsen

  PUBLICERAD 2019-07-01 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-07-01 12:04

  Ytterligare en fastighetsrelaterad börsnotering ägde rum på måndagen då finska modulföretaget Adapteo noterades på Stockholmsbörsens huvudlista. Adapteo är en avknoppning från finska maskinuthyrningsföretaget Cramo och börsnoteringen markerar Nordic Modular Groups återinträde till börsen.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Enligt information ifrån avknoppningsprospektet har Cramo under några års tid haft moduluthyrning som ett av sina affärsområden under varumärket Cramo Adapteo. I oktober 2018 la man bud på Nordic Modular Group och integrerade i sin verksamhet för att skapa Adapteo som nu alltså knoppats av och noterats. Nordic Modular Group ägdes som bekant av Kungsleden men såldes 2015 som en del av arbetet med att få rätsida på det tidigare problemtyngda svenska fastighetsbolaget. Köpare då var Inter Ikea Investments.

  Adapteos börsvärde uppgår till circa 5 miljarder kronor. Bolaget klassas av börsen som ett industritjänstebolag och kommer därmed inte att ingå i fastighetsindex.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived