+
Foto: Stefan Nilsson/SJ
 • Nu startar utredning om nattåg

  PUBLICERAD 2019-07-09 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2019-07-09 11:03

  Textstorlek

  Dela med andra

  Regeringen sjösätter två myndighetsuppdrag i veckan för att underlätta tågresandet till Europa och förbättra människors möjligheter att resa med liten klimatpåverkan.

  Precis som Fastighetsnytt tidigare rapporterat så har regeringen gett Trafikverket i uppdrag att upphandla nattåg med dagliga avgångar till flera europeiska städer. På torsdag inleder myndigheten sin utredning, samtidigt som Trafikanalys påbörjar en utredning om huruvida bokningar för utlandsresor med tåg kan göras enklare.

  Så här säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) till Dagens Nyheter om satsningen som regeringen lägger minst 50 miljoner kronor på under 2019: 

  – Tåg är ett bra, klimatsmart sätt att resa och vi vill att det ska kunna konkurrera med flyget. Finns det bättre förutsättningar att ta sig ut i Europa med tåg kanske man väljer bort den där flygresan till Kanarieöarna.

  Myndigheterna ska redovisa sina uppdrag för regeringen senast den 30 april 2020, med en delredovisning från Trafikverket senast den 15 januari. 

  Teresa Ahola

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived