+
Skissbild: Region Hovedstaden
 • NCC uppför Nordsjällands nya sjukhus

  PUBLICERAD 2019-07-10 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-07-10 16:15

  NCC kommer uppföra Nyt Hospital Nordsjælland, Nordsjällands nya så kallat supersjukhus beläget i Hillerød. Beställare är Region Hovedstaden.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Sjukhuset omfattar cirka 118 000 kvadratmeter fördelat på fyra våningar. NCC blir huvudentreprenör för projektet.

  – I ett projekt av den här storleken är det helt avgörande att all relevant information om bygget finns tillgänglig för de inblandade. Det ställer höga krav på digital kompetens som vi är övertygade om att NCC har, säger Henrik Schødts, projektledare för Nyt Hospital Nordsjælland, i ett pressmeddelande.

  Den budgeterade investeringen för sjukhuset är cirka 3,4 miljarder kronor. NCC och Nyt Hostpital Nordsjælland kommer inom kort ta fram detaljerna för projektet och planerar att teckna avtal under fjärde kvartalet.

  – Vi är mycket stolta över att få bygga detta unika sjukhus. Byggherren har redan från början lagt stor vikt vid samarbete, så vi har mycket goda förutsättningar för ett bra resultat, säger Palle Bjerre Rasmussen, chef NCC Building Nordics i Danmark.

  Ajda Dzambic

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived